ATASAMENTUL

„Atasamentul creste baza pe care se construieste psihicul unui individ”.

Este in opinia mea, este  ca o fundatie bine asezata la o casa. Daca de la inceput folosesti toate resursele sa fie solida, constructia ta, va dainui in fata intemperiilor.

Si da, consider ca stabilirea unui atasament sanatos incipient al puiului de om, va structura un adult fericit in viitor. Cu reguli, cu organizre si provocarile vietii la pachet!

Si da, nu cred ca se pot epuiza vreoda studiile si invatamintele, trairile referitoare la atasament.

Bazandu-ne pe studiile efectuate de-alungul anilor de cercetare, eu subscriu deciziei psihologilor care afirma la unison, faptul ca un atasament sigur consolidat bine in copilarie, conduce la independenta la maturitate.

De acord, am fost crescuti cu ideea de a nu reactiona la primul stimul de plans al bebelusului, de a nu-l lua in brate permanent deoarece ” se invata”, insa, aceasta poate fi usor demontata de trairile fiecaruia dintre noi.

Sigur si TU, daca esti parinte sau nu, ti-ai adresat cel putin o data aceasta intrebare:Ce rol are atasamentul in evolutie si cum gestionezi cat mai eficient relatiile cu cei din jur?

Atasamentul si gestionarea lui  se regaseste oriunde:

1. Inca din copilarie cand iti este greu sa schimbi centrul educational ( gradinita, scola) copilului de teama sa nu sufere, deoarece s-a creat un atasament fata de grup.

2. Dificultatea de a renunta la o bona care pe termen lung a avut grija de copilul tau, insa acesta a crescut si nu mai poti continua.

3. Continua in adolescenta cand sigur, cot la cot cu copiii, patintii sufera cand acestia atasati de un partener, trec greu peste o despartiere.

4. Se evidentiaza si ca adult extrem de bine, atunci cand preferi zona de confort a unui job care nu te satisface asa mult profesional, insa esti atasat emotional si nu stii cum sa te rupi, iar lista poate continua facil cu experientele noastre, ale fiecaruia.

Cu experienta de peste 10 ani in studierea si emiterea ideilor referitoare la atasament, doamna profesor doctor, Ana Muntean este invitat de oanoare al Leaganului Vietii, in cadrul unuicului eveniment din Romania  cu aceasta preocupare. Identificare si gestionarea sigura a atatamentului, pentru a creste oameni cu adevarat!

https://www.facebook.com/leaganulvietii/

Astfel

” In 17-18 februarie 2018 vine la Bucuresti unul dintre specialistii valorosi in psihologia copilului, Ana Muntean. Profesor universitar, Doctor, cercetator, autor a peste 10 carti si nenumarate publicatii, doamna Ana Muntean vine sa intalneasca parintii si specialistii bucuresteni, cu una dintre temele de capatai atunci cand vine vorba despre copii: Atasamentul intre parinte si copil.”

Fondatoare Leaganului Vietii, Laura, este o ardeleanca foarte hotarata, curata cum doar in Arseal mai gasesti astfel de oameni, care m-a inspirat in momente specifice ale vietii mele si de aproape 6 ani, continua sa ma uimeasca atat de frumos!

Concluzie
:

Daca vrei sa descifrezi comportamentul micutului sau micutilor tai, daca vrei si tu sa intelegi cat de important este atasamentul in relatia de cuplu dar si in relatia cu cei din jur, Laura Borzea-0744181268, iti ofera detalii esentiale.
Eu voi fi acolo.


TU?

Cand?

17 februarie

18 februarie

Top 4 motive sa fii prezent la eveniment. Atat tu, parinte, cat si oamenii din jurul copilului tau, sau al copiilor tai, veti descifra:·   

           •        1       Ce inseamna un atasament sanatos si de ce au nevoie copiii de un atasament securizant?

  • 2        Atasament si trauma. Rezilienta. Este atasamentul suficient pentru a asigura rezilienta la trauma-scutul de protectie si vindecarea?
  • 3       Atasamentul copiilor/atasamentul parintilor. Cum si cand poate fi „reparat” atasamentul
  • 4      Care este legatura intre atasamentul copiilor si atasamentul parintilor? Cum este activat mecanismul transmisiei transgenerationale!

Regasesti mai jos, link-ul cu detalii si modalitate de incriere:

http://www.leaganulvietii.ro/atasamentul-parinte-copil-baza-relatiilor-sanatoase-17-18-februarie-2018/

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

NE GASESTI SI PE