CERCUL SIGURANTEI

„Atasamentul sigur nu este acelasi lucru cu dragostea!”

Cand vine vorba despre educatie, sfaturi despre educatia copiiilor sau idei pro’ si contra reactii alaturi de copil, eu ma feresc sa emit opinii deoarece tema este pur subiectiva si categoric se triaeste doar prin ochii, sufletul si mintea personajelor in cauza. Insa,   insa imi doresc tare mult sa va transmit din experiemta personala care pe mine ma ajuta sa am o viziune mult mai clara asupra anumitor aspecte legate de educatie, iar aici sunt de acord, ca oricat de subiectiv ar fi totul, un set de reguli respectate, pot face minuni.

Pe Loredana Mocescu, cu siguranta o cunoasteti multi dintre voi.

Eu o cunosc de aproape 10 ani, si pot afirma cu tarie ca in afara de meseria de mama pe care o face extraordinar, este si un mentor si un profesionist special.

Am spus DA fara ezitare, imediat ce am aflat faptul ca ea sustine training cu adultii, tema fiind „Cercul Sigurantei”.
Ce stiam despre Cerc, inainte de a afla de la Loredana Mocescu detalii in profunzime?
Stiam ca este un program de educatie parentala care sustine faptul ca relatiile se construiesc si mentin intr-un cerc continuu si faptul ca:

„Un grup de 3 terapeuţi americani: Glen Cooper, Kent Hoffman şi Bert Powell, au adunat rezultatele a 50 de ani de cercetare în domeniul relaţiei de ataşament dintre părinţi şi copii şi au creat un program de educatie şi consiliere special conceput pentru a veni în ajutorul părinţilor şi al copiilor lor.”

Ce m-a motivat sa merg la curs in afara de faptul ca eram sigura ca Loredana imi va livra un bagaj extrem de util?

Faptul ca atat copilul cat si parintele creste in acelasi timp si chiar avem nevoie de ghidare, uneori, noi adultii.

Care este structura cursului?

Bine ați venit la Programul de Educație Parentală „Cercul siguranței”!

• Să învățăm despre nevoile copiilor parcurgând tot cercul.
• „Să fim alături” de copii pe Cercul siguranței
• „Să fim alături” de bebeluși pe Cercul siguranței
• Calea spre siguranță
• Să ne înțelegem dificultățile
• Ruperea relațiilor și repararea lor
• Să recapitulăm și să sărbătorim !

Ce am deprins ca fiind extrem de util?

1. In primul rand, am constientizat foarte lucid ca puterea si fermitatea stau chiar in mainile noastre, ale adultilor iar cei mici chiar au nevoie sa fie ghidati bland, nu lasati sa faca ce vor. Cu alte cuvinte au nevoie de ” organizarea emotiilor”. Fii pregatit TU parinte sa le identifici si apoi sa le organizezi.

2. Am invatat cat este de important ca eu adult sa imi identific minim 5 emotii zilnic si sa le comunic cu orice membru al familiei implicat.

3. Am invatat sa citesc atent povestea ” broscutei care se acunde in carapace atunci cand ies flacari de furie” si dupa ce revin la ganduri pasnice sa imi reiau activitatile.

4. Am invatat ca tot ce vrea copilul meu este ca eu si sotul sa fim mai mari mai puternici si mai blanzi.

5. Si cel mai important, am invatat sa nu ma mai judec atat de aspru, sa fiu autentica si SIGURA ca sunt o mama buna. Dar sa fiu prezenta.

Concluzie:

Cercul Sigurantei nu este despre copii, este despre noi toti, despre puterea relatiilor, depre sustinere reciproca, despre constientizarea si vindecarea ranilor  copilariei noastre ca adulti, despre echilibru si brate deschise oricand.

Daca si tu vrei sa fii un adult care sa ofere siguranta, nu ezita sa ii scrii Loredanei. Categoric iti va oferi cea mai eficienta ghidare pe cerc si in afara lui.

Hai pe blog sa aflii cele mai noi si eficiente metode pe care le poti folosi chiar tu.

A.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

NE GASESTI SI PE