Home Despre mine

Despre mine

Sunt OM, înainte de toate, iubesc şi mă bucur de tot ceea ce am în prezent: de copilul meu, de un soţ minunat, de sănătatea familiei şi, nu în ultimul rând, de prietenii care mi-au rămas alături, indiferent de urcuşurile şi coborâşurile vieţii.

Am inteles, nu de mult timp, faptul ca „ne nastem diamante perfecte si tine de noi sa mentinem straluicirea sau sa o acoperim cu straturi de noroi”

Nu ma erijez in sfatuitoare sau om care le stie pe toate, insa am ales sa profit de pe urma tehnologiei, si sa transmit in scris, din doua motive:

1. Sa impartasesc cu voi modul in care mi-am descoperit inteligenta emotionala (E.Q.) si ce am castigat din asta, cum am perceput acest tranzit al schimbarilor si ce provocari traiesc in fiecare zi astfel incat vad mult mai clar modul in care viata mea personala si faptul ca sunt sotie de pilot imi influenteaza si activitatea profesionala.

Ce decizii luam eu si sotul meu referitor la cultivarea si fructificarea echilibrului si a emotiilor noastre si a copilului nostru reprezinta un subiect asupra caruia reflect de mai mult de doi ani, am optat la unison sa primim suport de specialitate si chiar daca un copil nu poate fi crescut by the book rules, alegem cu deschidere orice initiativa si curs de parenthing.

Transformarea mea in plan emotional si noul stil de viata pe care l-am imbratisat, in calitate de om care a facut un leap of faith, si-a schimbat, constient, traiectoria, dar si in calitate de mama/nevasta de pilot si om care traieste, mananca, se roaga, iubeste si exploreaza.

2. Al doilea motiv pentru care am ales sa scriu este faptul ca in momentele mele de rascruce, mi-ar fi prins bine sa gasesc sprijin in altcineva, si pur si simplu transmit din experientele mele viata, asta functionand, totodata, pentru mine, ca un soi de paying it forward = m-am format cu ajutorul experientelor mele si a oamenilor cu care am intrat in contact si, acum, simt ca am datoria de a face asta la randul meu.

In acest punct le multumesc tuturor oamenilor care direct sau indirect au contribuit la mentinerea stralucirii mele ca om.

Inceputul

Acum 14 ani, am inceput sa lucrez in banking. Corporatie, zona unde m-am definit ca structura a carierei.

Eram foarte tanara, voiam sa demonstrez, sa cresc, sa imi depasesc limitele si am intalnit oameni care m-au ghidat in zona in care am reusit sa imi construiesc mindset ul de astazi.

Pentru mine, sistemul corporatist, a insemnat de la inceput, siguranta la nivel financiar si emotional, dar m-a si supus de cele mai multe ori la provocari constructive, alteori m-a dezarmat deoarece ideile mele oricat de constructive si bune erau, se cereau sablonate sau nu se incadrau in regulile standrad.

Sunt un om exigent, mi-am dorit intotdeauna sa demonstrez( mie inainte de toate) ca pot mai mult. Am decis sa ma convertesc la un domeniu total nou si fara conexiune cu zona financiara, mai exact zona de beauty, training si dezvoltare.

Am facut totul constient, mi-am asumat riscuri si am decis ca cel mai important pion din tabla de sah (viata), sunt eu. Daca eu sunt fericita, toti cei dragi mie vor fi.

Nu va sfatuiesc sa incercati in zadar sa multumiti pe toata lumea, pe termen lung veti obosi (mie asa mi s a intamplat si nici macar nu a meritat consumul de energie). De ce?

  1. Daca tu nu stii ce vrei ca om, nu poti sa pretinzi ca faci ceva pentru cei din jur.
  2. Incercand sa faci pe plac celor din jur, fie le fortezi mana sa accepte ce le oferi si poate nu vor, fie, nu mai ai timp sa fii tu si iti pierzi stralucirea.

Faceam ceea ce multi dintre noi fac, activitate de birou, program fix, reguli bine definite, implicare peste 100% insa si distribuirea responsabilitatilor  activand intr o multinationala, raspunzi de tine si bucata ta sau ai un business propriu, esti raspunzator over all).

Simteam ca eu-l meu nu mai are sclipirea pe care o vedeam in urma cu 5 ani (si nu pentru ca varsta isi spunea cuvantul ci pentru ca lipsea ceva din schema mea foarte bine structurata: sansa de a lua decizii totale, libertatea de a ma dezvolta in ritmul considerat de mine corect si dorinta de a face o schimbare dupa 11 ani.

Am decis, intr-o dimineata la cafea, alaturi de buna mea prietena pe care o consider sora mea mai mica (este make up artist cu studii de specialitate si experienta de aproape 8 ani in domeniu) sa punem bazele unei activitati de formare profesionala si sa imbinam prietenia noastra in business, ca un ying si yang (eu tehnicul, ea spacialistul in arta frumosului).

Am fost nevoita sa depasesc bariera sociala (parintii care vedeau aceasta activitate ca pe ceva mult inferior „statutului” asa cum considerau, pe care il aveam in banca.

Pe langa bariera sociala, m-am lovit si de interiorul meu, rigid, bine consolidat in anii de banking (teama de a lucra in paralel la doua proiecte: banca si zona de formare, lipsa timpului, teama de esec, lipsa de experienta in domeniul total opus si gandul ca nu voi mai fi vazuta la fel de bine de colegii mei).

Am decis sa-l infrunt pe „bau-bau” si sa ma dedic in totalitatate celor doua zone de activitate, pe de o parte cea care imi aduce venitul ferm si pe de alta, cea in care cresterea „proiectului de suflet” este pentru moment, cel mai bun castig.

Intre timp s-a nascut fiul meu si al sotului, copilul care mi-a echilibrat vibratia, mi-a resetat gandurile si alaturi de tatal lui, sotul meu, imi ofera sansa de a creste gradual, aripile dezvoltarii mele ca om, de business si viata efectiv.

Si, uite-asa, Andreea din spatele biroului bancar, are curajul ca in timpul liber sa scrie articole in revista Business Woman, studiaza despre frumusete si conexiuni, creeaza legaturi cu parteneri de business poate participa si la seminarii de parenting.

Eu imi imbogatesc experienta de viata cu fiecare fraza pe care am ocazia sa o citesc, cu fiecare gand pe care mi-l transmite un interlocutor si cu fiecare experienta impartasita de cel care o traieste, la care am acces.

Din acest motiv te invit sa vii pe blog, vei decoperi idei de dezvoltare personala traite si puncte care echilibreaza un om normal, simplu cu aspiratii. Nu este vorba de sfaturi, reguli sau inventarea rotii, ci doar de viata traita constient si vibrational.

Cu drag,
A.V.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites