Migdalele sunt o sursa excelenta de nutrienti și fibre, micro și macronutrienti, o gustare rapida și foarte eficienta!
Adăugate în planul zilnic de alimentație corecta al copiilor preșcolari, poți creste rezistenta lor la factorii de mediu.
În timp ce mulți consumatori le prefera prăjite, sau crude, eu am decis sa le consum hidratate, după ce am descoperit proprietățile lor.
Având o componenta ridicata de vitamina E, element ce asigura o protecție celulara ridicata, am învățat ca este indicat sa consum migdalele hidratate.
Alte 5 motive:
1. Se digera mult mai usor;
2. Absorbția nutrientilor esențiali este mai rapida în acest mod și astfel te poți bucura de elementele care fac din migdale un aliat important în prevenirea bolilor cardio-vasculare, diabet, sau obezitate.
3. Printre elementele extrem de benefice, migdalele conțin și antinutrienti, care anuleaza absorbția anumitor minerale: Ca, Zn, Fier, Magneziu.
S-a dovedit prin studii multiple, faptul ca hidratarea lor anuleaza acțiunea antinutrientilor, în concluzie, poți beneficia și de proprietățile migdalele însă nu ai nici grija unei absorbții deficitara.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19774556/
4. Migdalele hidratate, sunt mai moi, mai ușor de mestecat și au o aroma mai parfumata.
5. Prin hidratare, se elimina și coaja subțire care în timpul procesării, se poate contamina cu praf, sau alți factori mai puțin benefici pentru organism.

Sumar:
Alege zilnic, minim 5, maxim 10 migdale hidratate, alături de o dieta echilibrata!
Hidrateaza- le astfel:
● Așezi seara migdalele intr-un pahar cu apa călduță, apa va acoperi migdalele.
●Adaugă 1 linguriță de sare la 140 grame de migdale.
●Acoperă paharul și lasă migdalele la hidratat, 8-12 ore.
●Spala bine migdalele și aseaza-le pe un server curat. Imediat ce le-ai scos din apa, coaja subțire se desprinde foarte rapid, iar gustul migdalele este mult mai intens.
Ție în ce forma îți plac migdalele și cât de des le consumi?
Cu drag,
A.
